BLUE BIRD FILM

Regin smiður - une danse ballade

'Musikvideo' med kædedans fra det 12. århundrets Frankrig. Dansen var i svundne tider udbredt over hele Vest- og Nordeuropa, men kun på Færøerne, har den overlevet som en levende del af folkekulturen.

Instruktion: Katrin Ottarsdóttir. Foto: Ian Thomkins. Produktion: Barok Film. 2005.Trailer:

Regin smiður - une danse ballade. Trailer from Katrin OttarsdóttirVimeo.Regin smiður er del af:
Moving North - 10 Short Dance Films

En forsigtig ældre dame forvandler sig til en passioneret danser, to unge kvinder i hverdagstøj giver efter for deres dansetrang i et kedeligt indkøbscenter og klassiske dansere væver en poetisk helhed ud fra bevægelse, musik og filmklip. Så varierede og uforudsigelige er de oplevelser, der venter i Moving North - 10 Short Dance Films. Her møder vi også færøsk trampedans, kønnenes kamp over et sprængt vandrør og flere andre originale, humoristiske og overraskende temaer.

Moving North - 10 Short Dance Films er et unikt nordisk samarbejde, hvor koreografer, dansere og filminstruktører fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island har skabt 10 dansefilm på hver fem minutter. Ideen til projektet stammer fra producent og instruktør for BAROK Film, Vibeke Vogel, der sammen med sin norske kollega, Magne Antonsen fra Senter for Dansekunst og NordScen - Teater & Dans i Norden, inviterede dansere, koreografer, filminstruktører og komponister fra hele Norden til et fire dages seminar i Lillehammer i Norge i 2001.

Produktionsår: 2005. Varighed: 10 x 5 min.

DVD med Moving North kan købes hos Barok Film


© 2007 Hugin Eide | Design by Andreas Viklund