BLUE BIRD FILM

En linje om dagen må være nok!

Et portræt af digteren og multikunstneren Tóroddur Poulsen

EN LINJE OM DAGEN MÅ VÆRE NOK! er et portræt af Tóroddur Poulsen (f. 1957), en fremtrædende og betydningsfuld ener på den færøske litteratur-, kunst- og musikscene de sidste 25 år. Han er blevet kaldt Færøernes »sorte punk-poet«, og selvom betegnelsen nok er for snæver, er det netop hans anarkistiske, eksperimenterende og underfundige tilgang til poesien såvel som livet, der præger hans kunstneriske virke.

I en film sprængfyldt med lyrik, billedkunst og musik tager filminstruktør Katrin Ottarsdóttir os med ind i det særlige Tórodd’ske univers, og den ellers ikke så meddelsomme kunstner giver os et indblik i sine tanker om kunsten, Gud, livet og døden.

Se trailer her.      Køb dvd i vores webshop.

EXSTRAMATERIALE på DVD-udgaven:

Allan Berg Nielsen på Filmkommentaren.dk 3. aug. 2009:   
"Det er en god film, en klog film, en alvorlig film og naturligvis en meget morsom film. (...) Først er det underligt (...) Så bliver det meget, meget morsomt som nævnt. Det slutter så absolut i det tankevækkende og originale. Det er en rigtig god film." Læs hele anmeldelsen her

Ebbe Iversen i Berlingske Tidende 17. sept. 2008:   
"I den intime portrætfilm ... portrætteres han (Tóroddur, red.) med årvågen lydhørhed af landsmanden Katrin Ottarsdóttir. (...) ... hans (Tóroddurs) digte er skarpe og skrappe, og man kommer til at kunne lide ham i løbet af denne dybt koncentrerede, visuelt krystalklare og underfundigt morsomme film."
Læs hele anmeldelsen her


Katrin om Tóroddur og filmen:
"At være i selskab med Tóroddur betyder at man må indstille sig på, at hér går tiden i det tempo, som Tóroddur synes den skal gå i. Ikke hurtigt, ikke langsomt, men Tórodd'sk.
Tanker og idéer kommer, når de kommer, måske kommer der ingen ord den dag, du ville have at de skulle komme; men så kommer de desto stærkere den dag, hvor du ikke havde regnet med noget.
I selskab med Tóroddur er der intet der er forudsigeligt. Tóroddur siger ikke hvad som helst til hvem om helst, og et kamera gør dig hverken mere eller mindre interessant i hans øjne.
Tóroddur ved hvornår han har givet én en passende dosis, og han er ikke ødsel. Tit får man ingenting. Og så alligevel...! Lytter man opmærksomt, så er det der alligevel, det dér Tórodd'ske, og det er disse godbidder, som jeg gerne vil dele med andre.

Credits

Instruktion, foto & klip: Katrin Ottarsdóttir. Idé: Hugin Eide & Katrin Ottarsdóttir. Mix: Iben Haahr Andersen. Producer: Hugin Eide. Musik: Tóroddur Poulsen, Kaj Klein. Produktion: Blue Bird Film © 2008. Længde: 59 minutter (+ 76 min. ekstramateriale på dvd-udgaven). Undertekster: Danske og engelske.
Premiere: 17. & 18. september 2008.

Produceret med støtte fra: Mentamálaráðið, Mentanargrunnur Landsins, Eik Banki, Fjølrit & Føroya Skúlabókagrunnur.

© 2007 Hugin Eide | Design by Andreas Viklund